Kyckling Curry

Först trodde jag att det är omöjligt att laga kyckling curry här i Stockholm.Så därför är jag mycket tacksam för de asian markets! :)


Ingredienser:
1 hela färsk kyckling 
olja
6 nejlikor
1 kanelstång
2 stjärnanis
2-3 kardemummakapslar
1 medelstor rödlök, hackade
4 medelstor potatis, skurna i fjärdedelar
2 morötter, skurna i fjärdedelar
4 msk curry paste (stark eller mild helt upp till dig!)
400ml kokosmjölk eller mjölk
salt eller 1 kub kycklingbuljong

Instruktioner:
1. "Exfoliate" kycklingen med en liten handful av Kosher salt att ta bort "the nasties".

2. Skär kycklingen i 8 delar.
Obs: Du kanske vill steka kycklingen tills den är halv kokta först.

3. Koka potatis och morötter. Töm ut vattnet när potatis och morötter är kokta. Ställ åt sidan.

4. Värm olja i pannan på medelvärme.

5. Lägg nejlikor, stjärnanis, kardemmum, kanelstång. Stek spices till doftande.

6. Tillsätt rödlök och sauterade. Tillsätt 4 msk curry paste. Stek cirka 2-3 minuter.

7.  Häll i kokosmjölk. Sjuda. Obs: Inte koka kokosmjölk. Rör då och då. 

8. Koka i ca 3 minuter och lägg i potatis och morötter. Koka i ytteligare 3-4 minuter tillsätt kycklingen.

9. Lägg kycklingbuljong, rör om och täcker pannan. Sjud tills kycklingen är genomkokt.

Servera med varma ris.

Comments

  1. Om du gillar det stark, mycket stark, letar efter "HOT" curry paste och lägga till lite paprikapulver och blanda fint ca 20 stalks av Thai's birds eye chilli med lök. Hittar du chilli på Asian Market.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts