Catherines Mammas Potatis
En enkle maträtt från Limoges, Frankike. (Tack, Catherine! Kram)
Ingredienser:
4 medelstor potatis
2-3 ägg
Ojla
OBS: Mängden ägg beror på antalet av potatis som används i detta recept. Du kan ha varianter som att lägga lök eller ost. Men äggen skall läggas sist.
Instruktioner:
1. Skivad potatis i runda bitar.
2. Hetta upp oljan i en kastrull. Stek potatisen tills lätt brun.
3. Bryt ägg i pannan och sprida äggvitan så att den täcker potatisen. Tänk på att inte bryta äggulan.
4. Salt och peppar.
Servera varm. Bifogar denna maträtt med grillad korv och lite crème fraîche färska om du vill.
Ingredienser:
4 medelstor potatis
2-3 ägg
Ojla
OBS: Mängden ägg beror på antalet av potatis som används i detta recept. Du kan ha varianter som att lägga lök eller ost. Men äggen skall läggas sist.
Instruktioner:
1. Skivad potatis i runda bitar.
2. Hetta upp oljan i en kastrull. Stek potatisen tills lätt brun.
3. Bryt ägg i pannan och sprida äggvitan så att den täcker potatisen. Tänk på att inte bryta äggulan.
4. Salt och peppar.
Servera varm. Bifogar denna maträtt med grillad korv och lite crème fraîche färska om du vill.
Simple. Quick. You can use your creativity in creating YOUR OWN dish! Tack så mycket för att dela detta recept!
ReplyDelete