Beef Stroganoff...Tini's way!

Beef Stroganoff är mycket känslig maträtt. Jag vet att det låter svårt att göra det. Jo, det är om du vill göra det på tradionellt sätt. MEN det finns ätt sätt du kan tjäna detta läcker maträtt med varm ris, saltgurka (pickles) och färskost på sidan....the Tini's way! :P

Ingredienser:
400g nöttkött, tunt skivade på längden
2dl crème fraîche
2dl Crème Bonjour Deluxe eller 1dl Crème Bonjour Cuisine
1 burka champinjoner eller 200g färska champinjoner
1 liten paket bönor
2 msk tomatpuré
2 msk djon mustard
1 kub kottbuljong
vatten
1 gul lök, tunt skivade
olja eller smör

Instrukioner:
1. Värme olja i en kastrull. Koka nöttkött tills brunt. Lägg lök.
Obs: Du kanske vill hålla lite vätska från köttet för att ge smak till stroganoff.

2. Lägg bönor och champinjoner. Koka i ca 2-3 minuter.

3. Tillsätt crème fraîche och crème bonjour, tomatpuré, köttbuljong och djon mustard. Rör alla ingredienser tillsammans.

4. Lägg i lite vatten om såsen är för tjock. Låt sjuda i 3 minuter eller tills alla ingredienser är väl blandat med smak.

Servera med varm ris, saltgurka, färskost och filmjölk.

Comments

Post a Comment

Popular Posts