Swedish Apple Pie Tini's style


Ingredienser (for crust)
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 msk socker
6 msk smör
6-8 msk isvatten
6-8 msk hackade nötter (pecan eller mandel)

Jag använde mandel i detta recept.

Instruktion:
1. I en bunke, tillsätt mjöl, salt, socker, hackade nötter och smör.
2. Använd dina fingertoppar för att gnugga ingredienser tills det liknar brödsmulor.
3. Tillsätt isvatten och knåda degen degen.
4. Linda doug på en klänga wrap och förvara i kylskåp i cirka 20 min.


Äppelfyllning
5 Granny Smith-äpplen, skalade och kärnhus.
1 dl socker
halv tesked mald kanel
nypa salt
1 msk äppelcidervinäger


Instruktion:
1. Skivade äpplena och blötlägg dem i vatten med lite citronsaft
2. I en annan skål, lägga alla de torra ingredienserna (socker, salt, mald kanel)
.
3. Dränerade äpplena och lägg i den torra blandningen.
4. Strö äppelcidervinäger. Ställ åt sidan.


The Next Step:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Ta degen ur kylskåpet.
3. Rulla degen med en brödkavel tills för ungefär en halv centimeter tjock.
4. Försiktigt placerade rullade degen på din paj pan.

5. Tryck på sidorna av rullade degen och anpassa det därefter.
6. Skär det alltför degen.
7. Sätt i Apple fyllningar.
8. Täck toppen av kakan med resterande deg. Lattice style, om du vill.
 
9. Grädda i 30-45 minuter.

Servera med vaniljsås eller vaniljglass.
 

Comments

Popular Posts