Nasi Goreng
Nasi goreng. Enkelt och gott.
Det är helt upp till dig vad du vill lägga till i detta recept.
Jag använder räkor och tärnad kycklingkött.
ingredienser
kokt ris
rödlök
räkor
tärnad kycklingkött
blandade grönsaker
2 ägg
olja för stekning
Instruktion
1. Tillsätt ca 2 msk olja i en wok.
2. Lägg i skivade eller tärnade rödlök. Fräs löken i ca 1-2 minuter och tillsätt sedan kycklingkött, följt av räkor.
3. Stek dem i ca 3-4 minuter.
4. Lägg i kokt ris. Rör om ordentligt.
5.Tillsätt salt efter smak.
6. Häll i blandade grönsaker i riset blandningen. Blanda väl med ris.
7. Gör en brunn i mitten av woken och häll i 2 ägg, täck äggen med ris. Låt det sitta i 3 minuter innan blanda ägg och ris tillsammans.
8. Rör om och blanda allt väl. Låt inte riset vara för torr.
Garnera med stekta schalottenlök.
Servera varmt.
Comments
Post a Comment