Jemput-jemput
Hejsan! Välkommen tillbaka!
Detta är en Malay dessert serveras på fika. Enkla recept. Det finns många variation på denna jemput-jemput.
Du kan använder bananer eller skivad rödlok med ansjovis eller räkor. Jag kommer att omfåtta två recept. Sweet and Savoury.
Jemput-Jemput Pisang (Bananbollar)
Ingredienser:
Bananer
Socker
Vetemjöl
Vatten
Salt
Olja till stekning
Instruktion:
För detta recept, det beror på hur mycket bananer du använder. Jag änvander ca 4-5 bananer.
1. Skalas bananer.
2. Tillsätt ca 2 koppar vetemjöl, 2-3 tsk socker, 2 msk vatten och en nypa salt.
3. Använda rena händer, mosa bananer och alla ingredienser tillsammans, till it forms a paste.
4. Set aside for about 2-3 minutes.
5. Fyll en wok eller ett grunt stekpanna med olja. Sätt en trä scewer eller satay stick i oljan för att testa om den är tillräckligt varm för stekning. Om du ser bubblor är olja klar.
6. Scoop en tesked smet och lägg i olja. Stek tills de är gyllenbruna.
Delicious med en kopp svart te.
Jemput-jemput Bawang (med rödlök och anchovies)
Ingredienser:
skivad lök
ansjovis
mjöl
salt
1 ägg
vatten
Instruktion:
1. Lägg alla ingredienser i en skål, tillsätt vatten lite i taget tills den förvandlas till en tjock pasta.
2. Hetta upp oljan i en wok eller ett grunt pan. Skopa en sked av smeten i het olja. Ta bort från olja när smeten är gyllenbrun.
Servera varm. Doppa i chili sås eller ketchup. Mmm ..
Detta är en Malay dessert serveras på fika. Enkla recept. Det finns många variation på denna jemput-jemput.
Du kan använder bananer eller skivad rödlok med ansjovis eller räkor. Jag kommer att omfåtta två recept. Sweet and Savoury.
Jemput-Jemput Pisang (Bananbollar)
Ingredienser:
Bananer
Socker
Vetemjöl
Vatten
Salt
Olja till stekning
Instruktion:
För detta recept, det beror på hur mycket bananer du använder. Jag änvander ca 4-5 bananer.
1. Skalas bananer.
2. Tillsätt ca 2 koppar vetemjöl, 2-3 tsk socker, 2 msk vatten och en nypa salt.
3. Använda rena händer, mosa bananer och alla ingredienser tillsammans, till it forms a paste.
4. Set aside for about 2-3 minutes.
5. Fyll en wok eller ett grunt stekpanna med olja. Sätt en trä scewer eller satay stick i oljan för att testa om den är tillräckligt varm för stekning. Om du ser bubblor är olja klar.
6. Scoop en tesked smet och lägg i olja. Stek tills de är gyllenbruna.
Delicious med en kopp svart te.
Jemput-jemput Bawang (med rödlök och anchovies)
Ingredienser:
skivad lök
ansjovis
mjöl
salt
1 ägg
vatten
Instruktion:
1. Lägg alla ingredienser i en skål, tillsätt vatten lite i taget tills den förvandlas till en tjock pasta.
2. Hetta upp oljan i en wok eller ett grunt pan. Skopa en sked av smeten i het olja. Ta bort från olja när smeten är gyllenbrun.
Servera varm. Doppa i chili sås eller ketchup. Mmm ..
I am trying to upload photos! Grrr...
ReplyDelete