Dumplings / Fried Wonton

Här en plockmat recept som är perfekt för fester. Unlike in Asia, a party means a table spread of food! Medan i den Sverige är part mat i grunden plockmat, snacks och dryker. Mycket praktist. Mindre tvätt efter festen är över! :P hihi..

Ingredienser:

2 paket Pastry Wonton (Det kan hittas i de flera asian markets. Det kostar 18kr.)
Olja till stekning.

Fyllningar:

De fyllningar av dessa dumplings är helt upp till dig och din kreativitet. För dina barn som inte gillar grönsaker, är detta ett bra recept för att försöka införa grönsaker.
  
Du behöver:
1 kål, tunt skivade
2 mörotter, riven
2 vitlök, hackad
1 msk oyster sauce
2 msk soy sauce
salt 
vitpeppar
3 kökta ägg, mosad
asian gräslök
olja


Om du vill, du kan lägga till korv eller luncheon meat.


Instruktioner: 
1. Värm olja i pannan. Lägg vitlök, mörotter och kål. Stek grönsakerna tills de är mjuka. Inte över stek dem.

2. Lägg oyster sauce, soy sauce och vitpeppar. Smak. Tillsätt salt om du behövs.


3. Lägg i äggen och gräslök. Blanda väl och snabbt bort från värmen. Ställ åt sidan att svalna i rumstemperatur.

4. Scoop cirka 1 tesked av vegetabiliska fyllningar och fyll i mitten av wonton konditorivaror. Badda lite vatten kanterna på wonton blad, ta alla kanter tillsammans. Tryck till kanterna forma ihop det som en liten påse.

5. Strö lite mjöl på en tallrik att dumplings inte fastnar plåten eller fastnar varandra.

6. Använd en djup panna. Värm olja. Kontrollera att oljan är varm genom att testa den med en träslev eller   trä chopstick. Om det finns bubblor från trä chopstick, vilket innebär att oljan är tillräckligt varm.

7. Fritera dumplings. Sätt inte för många på en gång. Stek tills de är gyllenbruna.

Servera genast med mörk soja eller sweet chilisås.

Comments

Popular Posts